fbpx

Waarom is WordPress zo handig?

WordPress is één van de meest gebruikte Content Management Systemen (CMS) in de wereld. Niet heel gek dus dat WordPress 78.1% van het totale marktaandeel in handen heeft volgens Wappalyzer. Wat zijn precies de voordelen van deze CMS en wat is de reden van dit grote marktaandeel? Hier vindt u de grootste voordelen van het gebruik van WordPress.

1. Wordpress is ontzettend gebruiksvriendelijk
Als u totaal geen verstand hebt van codeertalen, maar u wil toch een eigen website kunnen maken en ontzettend veel dingen kunnen aanpassen, dan is WordPress het meest gebruiksvriendelijk voor uw wensen. Deze gebruiksvriendelijkheid komt vooral doordat WordPress intuïtief werkt. Het is een simplistische vorm van coderen, waardoor zelfs de ergste digibeten nog overweg kunnen gaan met het systeem.

2. Past zich op elk scherm makkelijk aan
Tegenwoordig worden meestal websites bezocht aan de hand van een tablet of telefoon. Sommige websites zijn echter alleen compatibel met PC/laptopschermen. WordPress websites zijn daarentegen responsive, waardoor de website zich aanpast aan de schermgrootte. Hierdoor ervaren uw bezoekers een complete website, zonder belemmeringen.

3. Ideaal voor een heldere SEO-structuur
Het web zit vol met verschillende websites. Wanneer u naar een website zoekt, doet u dat meestal via een zoekmachine. Het liefst wilt u dat mensen die naar uw branche/bedrijf zoeken, gelijk uw website kunnen zien in de zoekresultaten. Door een goede Search Engine Optimization (SEO) toe te passen op uw website, moet dat goed gaan lukken. WordPress heeft in haar systemen de basis daarvan gemaakt. Daarnaast kunt u door middel van verschillende plugins, uw SEO naar een hoger niveau brengen.

4. Veel ontwikkeling en support beschikbaar
WordPress voert per jaar flink wat updates uit. Dit heeft als voordeel dat u altijd gebruik kunt maken van de nieuwste ontwikkelingen rondom een CMS. Daarnaast beschikt WordPress over een hele grote supportbibliotheek. Er staat allerlei informatie over hoe je berichten moet plaatsen tot aan hoe je verschillende instellingen kunt veranderen. Ook kunnen developers veel terugvinden in de support.

5. Last but not least: Het kost helemaal niets
Het grootste voordeel van WordPress is toch wel het prijskaartje. Het systeem kost op zichzelf helemaal niets. Hierdoor heeft u voor een kleine prijs, een kwalitatief goede Content Management System. Echter zit er wel een addertje onder het gras: Veel templates en plugins hebben Pro-options, waardoor bepaalde eigenschappen van een add-on pas beschikbaar worden als u er voor betaald heeft.

Bent u al overtuigd? Bij Whay kunt u een Wordpress website aanvragen met al uw wensen. Vervolgens kunnen onze medewerkers u verder helpen. Daarnaast biedt Whay ook support en onderhoud aan. Kijk voor meer informatie op deze pagina